Meteen naar de inhoud

PRIVÉCHEF

Privéchef aan huis, maar hoe werkt dat dan? Als je nog nooit een privé diner hebt mogen ervaren, kan ik mij goed voorstellen dat je je afvraagt hoe zo’n diner precies verloopt.

  • Marcel kookt bij jou! Als wij overeenstemming hebben bereikt dan stem ik het menu en de organisatie met je af. Het is het beste om vooraf alvast belangrijke dieetwensen en allergieën aan te geven, zo kan ik een passend menu voorstel doen. Natuurlijk stem ik ook af hoe laat ik arriveer of in welk tempo jullie het diner graag willen laten plaatsvinden. Het is ook fijn om te weten in wat voor keuken ik terecht kom, zodat ik eventueel dingen mee kan nemen die daar missen.
  • Mise & place Om een diner soepel te laten verlopen is een perfecte voorbereiding van groot belang. Ik start de dag voorafgaand aan het diner met het inkopen en voorbereiden van het diner. Ter plaatse wordt het diner uiteraard live afgemaakt, maar veel sauzen, crèmes en crumbles maak ik vooraf en neem ik in de juiste hoeveelheid mee zodat ik efficiënt en snel kan werken.
  • Arrivé! Inmiddels is alles afgestemd en sta ik bijna voor de deur! Meestal arriveer ik ongeveer een uur voordat jij en je gezelschap aan tafel gaan. De tijd die je van tevoren met mij afspreekt, is de tijd waarop ik de eerste gang uitserveer.
  • All set Ik neem alles mee wat ik nodig heb om het diner te verzorgen. Ik heb dus best wat spullen bij mij die ik even naar binnen moet tillen en een plekje moet geven. Ik zal mijzelf wegwijs maken in de keuken en alles klaarzetten wat ik nodig heb om gestructureerd aan de slag te gaan. Om die reden is het belangrijk om van te voren te zorgen voor voldoende werkruimte in de keuken en wat ruimte in de koelkast. Mocht ik iets van je willen lenen, zoals een pan of schaal, dan vraag ik dat.
  • Tafeltje dekje.. Ik neem servies, bestek en servetten mee naar het diner. Indien je voor een wijnarrangement hebt gekozen neem ik ook wijnglazen mee. Verder neem ik waterglazen mee en is tafelwater inbegrepen in de prijs. Extra tafelaankleding zoals linnen en/of bloemen is vooraf te bespreken. Ik dek de tafel netjes in voor jullie zodat jullie daar verder niet naar om hoeven te kijken. Het is wel fijn, als de tafel van tevoren alvast leeg is gemaakt.
  • Dinner is served! We beginnen met een borrelplank. Ik vertel jullie wat er op ligt en ik verdwijn daarna de keuken in om aan de volgende gang te werken. Zo ga ik gang voor gang aan de slag en krijgen jullie heerlijke gerechten uitgeserveerd met een korte uitleg over de samenstelling van het gerecht en diens ingrediënten. Mocht er sprake zijn voor een wijnarrangement, geldt hiervoor natuurlijk hetzelfde.
  • The end is near. Ik en/of de bediening haal rustig aan de tafel leeg, zodat ik de boel kan gaan opruimen en schoonmaken. Ondertussen kunnen jij en je gezelschap lekker natafelen met koffie en thee, of misschien zelfs wel een lekker borreltje.
  • Clean as you go. Ik laad alles weer in, neem afscheid en laat jullie achter met een blinkend schone keuken!

Wat voor menu kan ik dan verwachten?

Voorbeeldmenu

Crostino peren compote met lady blue

Bourgondische plank met olijven, olijfolie, zuurdesembrood, groente-mayonaise, charcuterie en kaas

Gemarineerde bieten met Cavaillon meloen, langoustine, gerookte amandelen en een vinaigrette van verveine

Scholfilet gegaard op de graat met citroen risotto, romanesco en diverse soorten tomaten (gedroogd, gerookt) en een beurre blanc met gepofte knoflook

In rozensiroop gepocheerde korona aardbeien, boerenyoghurt-roomijs en pistache nemessis

Maar wat kost zoiets nou eigenlijk?

Vele mensen, vele wensen. Alles is bespreekbaar, maar hieronder zie je de actuele tarieven die ik hanteer voor een standaard 4-gangen + amuse diner aan huis. In deze prijs is tafelwater, schoonmaak en servies inbegrepen. Ik reken €0,35 per km aan reiskosten vanaf Amsterdam. Eventuele parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht. Extra gangen, wijnarrangementen en/of tafelaankleding is bij te boeken.

4-gangen + amuse diner aan huis
2 personen €250,- per persoon
3 personen €175,- per persoon
4 personen €140,- per persoon
5 personen €110,- per persoon
6 personen €100,- per persoon
12 personen €90,- per persoon

Bent u met een groter gezelschap (>12) bekijk dan ook eens de mogelijkheden bij catering op maat. Of neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.